Welkom op Parts2Print.nl Logo Parts2Print


Logo Parts2Print

Aanvraag

Aanvraag voor een 3D print

Slicer

Elk onderdeel dient een doel. Afhankelijk van dit doel wordt de instelling van de printer bepaald. Voorbeelden van verschillende instellingen:

  • Wanddikte
  • Laagdikte
  • Mate van opvulling
  • Patroon opvulling
  • Grootte van de nozzle
Deze instellingen kunnen zorgen voor een steviger product of een product met een snellere doorlooptijd. Al deze factoren leiden tot verschillende doorlooptijden en ook het materiaalverbruik is verschillend. Zodoende is het vooraf lastig te bepalen wat een prijs van een print kan zijn. Als een onderdeel is opgetekend moet het als een .STL bestand worden opgeslagen. Dit bestand kan ingelezen worden in de slicer software van Parts2Print. Deze software maakt allemaal laagjes van het onderdeel en genereerd de code voor de 3D-printer. Dan is ook bekend hoe lang het printen duurt en hoeveel materiaal er verbruikt wordt.

STL en geprint onderdeel

Via het contactformulier kunt u een .STL bestand meesturen zodat deze beoordeeld kan worden. Bij Parts2Print kunnen onderdelen gemaakt worden met afmetingen van maximaal 330x310x305mm. Onderdelen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De meest gangbare materialen zijn PLA, ABS en PETG. Er zijn ook materialen als nylon, glasvezelversterkt PETG, polycarbonaat, polypropeen aanwezig. De meest gangbare materialen zijn te verkrijgen in verscheidene kleuren. Een kleine greep uit de kleuren: (donker)blauw, geel, goud, zilver, grijs, groen, oranje, paars, rood, wit en zwart. De meeste materialen zijn ook transparant te verkrijgen. Als het onderdeel specifieke eigenschappen moet hebben, vermeld dat er dan graag bij. Dan wordt uw vraag zo goed mogelijk beantwoord en het onderdeel geprint met de juiste specificaties.